Heb jij last van wedstrijdspanning?

Hoe vaak hoor je ruiters zeggen: ‘Met het losrijden ging alles nog goed en toen ik de ring binnenkwam was ik alles kwijt’ of 'hij doet het in de ring niet'. Reageert je paard ineens niet meer op je hulpen wanneer je een proef rijdt of doet hij tijdens de proef dingen die hij thuis in de training nooit doet? Ga je helemaal verkrampen en verstijven op je paard of word je juist slap en ga je met 'pap in de benen' rijden? Veel ruiters kampen met dit probleem. Zodra je de ring in komt, doet het paard niet meer wat je graag zou willen en wat je hebt geoefend. Sommige paarden worden traag en andere worden erg druk en (bijna) onhandelbaar.

Zou het niet heerlijk zijn dat je paard in de ring reageert op je hulpen, net zoals thuis tijdens de training? Dat wanneer je been geeft hij naar voren gaat en als je een ophouding maakt hij terugkomt of nageeft. Veel ruiters rijden, soms zonder het zelf te merken, tijdens hun proef in een andere gemoedstoestand en focus dan dat ze thuis doen. Het lichaam van de ruiter reageert op deze gemoedstoestand, de motoriek wordt anders, de inwerking op het paard verandert en de samenwerking tussen de verschillende hulpen wordt anders. Kortom, de ruiter 'praat' ineens in een andere taal tegen het paard. Daarnaast neemt het paard de stress en de onrust van de ruiter vaak over en de cirkel is rond.

Als de ruiter aan zijn focus, ademhaling, mentale vaardigheden en rij technische vaardigheden werkt, wordt het rijden van een proef altijd beter. Het paard is nog steeds hetzelfde, maar als de ruiter beter met de 'druk' van het wedstrijdrijden om kan gaan, dan lukt het hem om zijn paard ook beter de baan rond te sturen.

De IJsselruiters organiseren i.s.m. coach en Grand Prix-jury Marlon van Wissen proefgerichte clinics. Doe ook mee!

Wie is Marlon van Wissen?

Als jong meisje van 5 jaar is Marlon begonnen met ponyrijden. Op jaar 9e jaar kreeg zij haar eerste eigen pony. Het paarden virus had haar meteen te pakken. Als kind reed zij met haar pony Z-dressuur en M-springen. Naar mate zij ouder werd kwam zij er achter dat zij dressuur toch het allerleukste vond. 

Marlon reed haar eigen pony en later paarden. Heeft 10 jaar op een handelsstal gewerkt waar zij veel ervaring heeft opgedaan. Samen met haar paard een prestatie leveren in de ring vindt zij het mooiste en leerzaamste wat er is. Hieruit is ook haar passie voor jureren ontstaan. Ze wilde leren wat een jurylid in de ring wil zien. 

Marlon is inmiddels jurylid tot het hoogste niveau: Grand Prix. Ze heeft een 2-jarige Masterclass opleiding in Deurne gevolgd en de instructeursopleiding Coach 5 heeft ze nu bijna afgerond. 

Door het rijden van veel verschillende paarden, ook moeilijke paarden, heeft Marlon een verfijnd gevoel ontwikkeld voor het lichaam en karakter van het paard. Dit brengt zij over in haar lessen. Ze kan leerlingen goed uitleggen en leren hoe ze met hun paard moeten communiceren en trainen om goed te kunnen presteren op wedstrijden. Doordat Marlon ook goed kan communiceren met verschillende type mensen, is het voor haar makkelijk om aan te sluiten bij jonge kinderen, pubers en volwassenen. 

Nieuwsgierig geworden?

Wil jij goed voorbereid op wedstrijd gaan? Jezelf goed voorbereiden op een kampioenschap of selectie? Wil je weten waar je staat op wedstrijd en wat de jury graag wil zien in een proef? Werken aan bewustwording en mentale vaardigheden om je wedstrijd planning onder controle te krijgen? Bedenk dan altijd: Wil je verbeteren samen met je paard? Dan moet de eerste stap en de bewustwording bij JOU vandaan komen. Jouw paard is alleen maar een volger. Als je naast deze bewustwording werkt aan je mentale vaardigheden, die je tijdens de proefgerichte clinic (met wedstrijdspanning) kunt oefenen, dan kan je leren om je spanning en je lichaam beter onder controle te krijgen. De clinics zijn voor iedereen toegankelijk. Het maakt niet uit of je een pony of paard hebt, B dressuur, Grand Prix of iets hier tussenin rijdt. Ook zeer geschikt voor springruiters tijdens het parcours!

Interesse?

Kijk voor meer informatie en het kopen van één of meerder tickets op:

www.proefgerichteclinics.nl.

Locatie:

RV en PC De IJsselruiters Eerbeekseweg 1a, 6971 LB Brummen

Prijzen variëren van € 18,50 tot € 140,00. Afhankelijk van de gekozen clinic(s). Leden van De IJsselruiters krijgen korting. De clinics zijn op de site van Marlon terug te vinden in haar kalender.

Data:

Zondag 8 september 2019. Deze eerste clinic is inmiddels te boeken via www.proefgerichteclinics.nl. De overige data volgen zo spoedig mogelijk. 

Vrijdag 4 oktober 2019

Vrijdag 15 november 2019

Vrijdag 20 december 2019

Vrijdag 17 januari 2020

Vrijdag 21 februari 2020

Vrijdag 27 maart 2020

 

 

Advertentie & Sponsor

Voorwaarts denken, voorwaarts doen en voorwaarts gaan! Daar willen wij als IJsselruiters voor gaan en welk bedrijf wil dat niet! Wij bieden diverse mogelijkheden voor sponsoren op onze accomodatie, website en onze wedstrijden.

Rabobank

Noord- en Oost-Achterhoek

Jan Wensink

paardenvoeders en stalstrooisels

Stal de Wilderij

trainings- en africhtingsstal

de Vroolijke Frans

authentiek horecabedrijf

Sponsoren gezocht

Sponsoren gezocht

5% korting bij Agradi

Contact en adres

Manege IJsselruiters
Eerbeekseweg 1a
6971 LB Brummen

Tel : 0575-564655
E-mail: 

KvK: 40102694
BTW: - - - - - - - - -