Vandaag was de eerste van de twee Bixie clinics die de IJsselruiters organiseren. 6 Kinderen hadden zich opgegeven voor de dressuur clinic van vandaag. Zondag 28 april organiseren de IJsselruiters een spring clinic.

De kinderen kregen vandaag in groepjes met 2 combinaties les. De kinderen konden aangeven wat zij wilde oefenen. Zo is er bij één groepje de grote volte geoefend. Veel kinderen (en volwassenen) hebben moeite om een mooie ronde grote volte te rijden. Je ziet ze in de vorm van een vierkant, een paasei of een ruit. De kinderen rijden vaak de hoeken in en gaan als het ware bij de E of B afwenden om dan weer de hoefslag te volgen. Met behulp van pionnen is er geoefend om de volte mooi rond te rijden.

Met een ander groepje is er een sterk staaltje stuurmanskunst geoefend. De kinderen mochten door de slalom draven. De pionnen kwamen steeds dichter bij elkaar te staan zodat het steeds moeilijker werd om hun pony netjes door de slalom te sturen zonder een poortje te missen. 

In de A Bixie proef moet er over balkjes gedraafd worden. Soms is dat best spannend. Ook dit is vandaag aan bod gekomen.

Aan de kinderen is uitgelegd waar de jury op let. Bij een bixie wedstrijd kunnen de kinderen per onderdeel vier kruisjes krijgen.

Het eerste kruisje is altijd voor het figuur. Wordt het op de juiste plaats gereden? Ziet het figuur er uit zoals het hoort? Dus is de volte rond? Kom je bij de gevraagde letters? Zijn je lijnen recht? Rij je je wendingen netjes op de A-C of E-B lijn? 

Het tweede kruisje is voor de gang. Met andere woorden stapt, draaft of galoppeerd de pony waar dit gevraagd wordt.

Het derde kruisje is voor de hulpen. Geef je te weinig of teveel been-, teugel- of zithulpen? Kijk je goed waar je heen moet?

Het vierde kruisje is voor je houding. Zit je netjes rechtop? Staan je handen rechtop? Zitten je voeten niet te ver in de beugels?

Doe je dit allemaal goed, dan krijg je vier kruisjes. Hoe meer kruisjes je krijgt, hoe beter je het gedaan hebt. De Bixie kent drie klasse. Namelijk de AA, A en B1. Het AA proefje wordt minder streng beoordeeld dan de B1 proef. 

Was je er vandaag niet bij? Maar had je dat wel graag gewild dan kan je je nog opgeven voor de spring clinic op zondag 28 april. Er is nog plek. Mail naar en vermeld je naam, leeftijd en de naam van je pony. 

Tot de 28e!

 

 

 

 

 

 

 

Advertentie & Sponsor

Voorwaarts denken, voorwaarts doen en voorwaarts gaan! Daar willen wij als IJsselruiters voor gaan en welk bedrijf wil dat niet! Wij bieden diverse mogelijkheden voor sponsoren op onze accomodatie, website en onze wedstrijden.

Rabobank

Noord- en Oost-Achterhoek

Jan Wensink

paardenvoeders en stalstrooisels

Stal de Wilderij

trainings- en africhtingsstal

de Vroolijke Frans

authentiek horecabedrijf

Sponsoren gezocht

Sponsoren gezocht

5% korting bij Agradi

Meest gelezen

Contact en adres

Manege IJsselruiters
Eerbeekseweg 1a
6971 LB Brummen

Tel : 0575-564655
E-mail: 

KvK: 40102694
BTW: - - - - - - - - -