Vandaag, zondag 24 maart 2019, was de jaarlijkse Bixie dag bij onze vereniging. Veel kinderen kwamen met hun pony naar Brummen om te laten zien wat zij konden. 

De dag begon met de dressuur. Bij de Bixie zijn er 3 klasse. De AA, A en B1. Bij elke klasse is de moeilijkheidsgraad wat hoger. Bij de AA mogen de kinderen door een volwassenen begeleid worden. Er liggen balken op de grond voor wat extra hulp bij de figuren en er moet een slalom gereden worden. Bij de A moeten de kinderen over balkjes draven en is een grote voltebij de figuren opgenomen. Beide proeven worden alleen in stap en draf gereden. De B1 proef kent ook de galop. Deze proef is gelijk aan een B proef maar wordt wel anders beoordeeld. In de B wordt de combinatie beoordeelt. Bij de Bixie wordt alleen het kind beoordeeld.  

De kinderen kunnen per onderdeel in de proef vier kruisje krijgen. Bij de Bixie zijn kruisjes goed! Het eerste kruisje krijgen ze als het figuur goed en op de juiste plek wordt gereden. Het tweede kruisje is voor de gang. Het derde kruisje voor de juiste hulpen en het vierde kruisje voor de houding. De laatste onderdelen op het protocol zijn voor houding, beenligging, handhouding, hulpen, verzorging en gehoorzaamheid. De klasse B1 wordt hierbij strenger beoordeeld als de klasse AA.

Het niveau van de kinderen lag hoog! Dat belooft wat voor de toekomst. 

Na de dressuurwedstrijd konden de kinderen en pony's zich verkleden voor de verkleedwedstrijd. Er is flink uitgepakt. Er was een indiaan, piraat, natuurlijk prinsessen en eenhoorns. De hoofdprijs ging naar "oranje boven". Zij zagen er fantastisch uit inclusief ballonnen!

    

Hierna konden de kinderen springen. Ieder op zijn of haar eigen niveau en hoogte. In de kleine bak konden de kinderen onder leiding van een aantal kinderen van onze ponyclub spelletjes doen. 

Het was een geslaagde dag. Alle kinderen gingen met linten en een goedgevulde goodiebag, met dank aan onze sponsoren, naar huis. 

Zonder de hulp van vele leden van onze vereniging was deze dag niet mogelijk. Mede dankzij hen hebben wij er een geslaagde dag van kunnen maken. Dames van de ponyclub en rijvereniging, bedankt voor jullie inzet bij het verzinnen en begeleiden van de spelletjes, in het parcours, de kantine en secretariaat.

              

 

 

Advertentie & Sponsor

Voorwaarts denken, voorwaarts doen en voorwaarts gaan! Daar willen wij als IJsselruiters voor gaan en welk bedrijf wil dat niet! Wij bieden diverse mogelijkheden voor sponsoren op onze accomodatie, website en onze wedstrijden.

Rabobank

Noord- en Oost-Achterhoek

Jan Wensink

paardenvoeders en stalstrooisels

Stal de Wilderij

trainings- en africhtingsstal

de Vroolijke Frans

authentiek horecabedrijf

Sponsoren gezocht

Sponsoren gezocht

5% korting bij Agradi

Meest gelezen

Contact en adres

Manege IJsselruiters
Eerbeekseweg 1a
6971 LB Brummen

Tel : 0575-564655
E-mail: 

KvK: 40102694
BTW: - - - - - - - - -